Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
13 november in Leuth

Ontdekkingstocht: Op bezoek bij bio-zuivelboerderij Groenhouten

Ben je tussen de acht en twaalf jaar oud en wil je ook weten hoe het er op een biologische zuivelboerderij aan toe gaat? Ga dan mee op bezoek bij zuivelboerderij Groenhouten in Leuth! Deze ontdekkingstocht is op woensdag 13 november en wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en Natuurmuseum Nijmegen.

Groenhouten is een echt gezinsbedrijf. Het gezin Groenhouten leeft met en van hun melkkoeien, die nog gewoon hoorns hebben. Dagelijks worden de koeien gemolken en daarvan worden er heerlijke biologische producten gemaakt, zoals kaas, roomboter, slagroom, yoghurt, kwark en natuurlijk verschillende soorten melk.De boerin is deze middag de gastvrouw en zal het gezelschap rondleiden op de boerderij. Ze komen meer te weten over de koeien. Wat eten koeien eigenlijk, wanneer geven ze melk en hoe worden ze gemolken? Wat kan er allemaal gemaakt worden van hun melk en hoe gaat dat? Wanneer en hoe worden kalfjes geboren? En wat is dat eigenlijk, biologisch? Hoe gaat dat in zijn werk?

Tijdens het bezoek kijken ze naar de dieren in de stallen of in de wei, en nemen ze een kijkje in de melkstal en in de productieruimte van de kaas en de zuivel. Ook mogen ze enkele producten proeven!

13:45 uur: Verzamelen bij boerderij Groenhouten, Plezenburgsestraat 1 Leuth.
14:00 uur: Start.

Als je Leuth binnenkomt, ga je bij het kerkplein rechtsaf (Plezenburgsestraat) en dan na 100 meter de eerste boerderij aan de linkerkant.

Deze tocht mag je niet missen! Schrijf je vooraf in bij het Natuurmuseum Nijmegen, telefoon 024 3297070 of via [email protected].

Deelname kost 3 euro. Met een stempelkaart betaal je 2 euro. Vrienden van het IVN en het Natuurmuseum Nijmegen betalen 1,50 euro.

Trek oude kleren aan en stevige schoenen of laarzen. De tocht duurt ongeveer twee uur. Na afloop is er voor iedereen limonade. Een gratis folder met alle ontdekkingstochten is verkrijgbaar bij het museum. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl.

Voor meer informatie over zuivelboerderij Groenhouten: www.groenhouten.nl
Publicatiedatum: