Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe lijn fruitbeleg van De Nieuwe Band

De nieuwe fruitbeleg-lijn is binnen bij De Nieuwe Band. Met gepaste trots presenteert De Nieuwe Band elf smaken van de geheel vernieuwde fruitbeleg-lijn. Het fruitbeleg is nu van premium-kwaliteit en bevat maar liefst 70 procent fruit. Negen van de elf soorten bevatten bovendien geen suiker en zijn gezoet met agavediksap.

Premium-kwaliteit

Bij het ontwikkelen van deze nieuwe lijn had De Nieuwe Band een aantal doelen voor ogen. Waar het fruitbeleg eerder van een vergelijkbare kwaliteit was als bij andere eigen merken, wilde de groothandel in de nieuwe lijn een fruitbeleg van een hogere kwaliteit èn samenwerken met een producent die er werk van maakt om zijn fruit van zo dichtbij mogelijk te betrekken. Daarnaast wilde De Nieuwe Band een bredere lijn aanbieden in een kleiner potje dat toegankelijker is voor één- en tweepersoons huishoudens. In deze zoektocht is De Nieuwe Band bij de Duitse producent en bio-pionier Zwergenwiese uitgekomen.


Ambachtelijk verwerkingsproces

Zwergenwiese werkt zo puur mogelijk. Door steeds kleine hoeveelheden te verwerken kan, dankzij het door hen zelf ontwikkelde verwerkingsproces, de temperatuur relatief laag blijven. Ook is de verwerkingstijd kort, waardoor de natuurlijke smaak en het aroma veel beter behouden blijven.

Het behoud van de producteigen smaak wordt nog versterkt doordat er in plaats van appeldiksap het veel neutralere agave-diksap gebruikt wordt. Onder het motto 'als het niet nodig is, gebruiken we het ook niet' wordt er tenslotte geen gebruik gemaakt van calciumcitraat (zuurteregelaar), dat doorgaans gebruikt wordt om de structuur te kunnen corrigeren. Het mag duidelijk zijn dat deze manier van werken een hoge mate van ambachtelijkheid vereist.

Omdat het fruitbeleg 70% fruit bevat en er sprake is van een zo weinig mogelijk bewerkt product, kan Zwergenwiese een THT van 1 jaar vanaf productie garanderen. Dit alles ten gunste van de producteigen smaak en het aroma.

Positieve smaaktesten

Om te kijken welke soorten fruitbeleg het lekkerst werden gevonden, is een proefsessie gehouden met een aantal winkeliers. De uitkomsten waren overweldigend. Negen van de elf smaken waar nu voor gekozen is kregen het hoogste predicaat 'heel erg lekker!' De andere twee smaken (duindoorn en bittere sinaasappel) werden gewaardeerd met een 'heel lekker'.

De volgende smaken en smaakcombinaties zijn verkrijgbaar:
 • Aardbei
 • Aardbei rabarber
 • Aardbeien vanille
 • Abrikoos
 • Bittere sinaasappel
 • Bosvrucht
 • Duindoorn
 • Framboos
 • Pruimen
 • Zure kers
 • Zwarte bes

Alle potjes fruitbeleg hebben nu een inhoud van 250 gram en een adviesverkoopprijs van 2,99 euro.

Voor meer informatie: www.nieuweband.nl
Publicatiedatum: