Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We 'vieren' dat de koeien weer op stal gaan"

Koeienuitzwaaidag op Boerderij Buitenverwachting: 10 november

De familie Van Rijn organiseert op Boerderij Buitenverwachting al een aantal jaar een koeiendans als de koeien in het voorjaar weer naar buiten gaan. Dit jaar viert de boerderij samen met de WSPA ook een 'Koeienuitzwaaidag': "We 'vieren' dat de koeien weer op stal gaan. Hoewel we de koeien zo lang mogelijk buiten willen laten lopen, kan het aan het eind van het najaar niet meer vooral vanwege de drassige grond. Toch heeft het ook wel iets knus als de koeien lekker op stal komen. Dat de koeien naar binnen komen markeert ook de overgang van het najaar naar de winter en lijkt op de in de Alpen traditionele Almabtrieb. Dat onze koeien naar binnen gaan betekent juist ook dat ze buiten komen. Iets dat niet geldt voor 30% van de Nederlandse melkveestapel", zo licht Corneel van Rijn toe.



Nu wil de familie van Rijn samen met belangstellenden en Adoptievrienden deze overgang maken en de koeien uitzwaaien als zij voor de winter hun laatste wandeling maken richting de stal. Dit zal op zondag 10 november rond 15:30 uur gaan gebeuren. Bij aankomst worden mensen ontvangen met koffie/thee en een koekje. Vóór het uitzwaaien is er de mogelijkheid om mee te gaan met een rondleiding, deze start om 14:00 uur. Daarna gaan de koeien naar binnen,wordt er uitleg gegeven en is er een demonstratie koeien scheren. Bij de stal is er tevens een klein hapje en een drankje en is er gelegenheid om producten van de boer te kopen.

"Ik hoop jullie te mogen verwelkomen. De Koeienuitzwaai is op de locatie aan de Groenwegh nummer 2a te Hoogmade en niet op onderstaand adres. Tot het geven van een nadere toelichting ben ik gaarne bereid", aldus Corneel.
 
Voor meer informatie:

Corneel van Rijn
Boerderij Buitenverwachting
Familie van Rijn
Vlietkade 2
2355 CR Hoogmade
071 5018248
www.boerderijbuitenverwachting.nl
Publicatiedatum: