480% meer legkippen in 9 jaar tijd

Bio-eierenproductie België groeit met gemiddeld 53% per jaar

De voorbije jaren is de Belgische productie van biologische eieren vrij constant toegenomen. Het aantal legkippen in België is gestegen van 66.632 stuks in 2003 naar 320.194 stuks in 2012. Dit is een toename met maar liefst 480% in negen jaar tijd. Per jaar is dat een gemiddelde toename van zo'n 53%. Ook de vraag naar biologische eieren nam evenredig toe in dezelfde periode. Distributiebedrijven en winkels hebben een opvallende voorkeur voor eieren van Belgische herkomst. Dit blijkt uit een recente marktstudie uitgevoerd door Bio zoekt Keten.

Een verdere groei aan hetzelfde tempo van de markt voor biologische eieren is realistisch. Enkele pakstations en handelaars zijn momenteel op zoek naar bijkomende producenten van biologische eieren. Ook voor eieren van kwartels blijkt er een marktvraag te zijn. Wel blijft het enorm belangrijk dat over een toename van de productie vooraf duurzame afspraken worden gemaakt met toekomstige afnemers.

Vragen? Neem contact op met Bio zoekt Keten, info@biozoektketen.be, voor advies over de afzetmogelijkheden. Namen en adressen van afnemers en leveranciers vind je onderaan in de marktstudie.

Download hier de marktstudie.

Ketenoverleg biologische eieren - 7 november 2013

Alle producenten, pakstations, verwerkers, distributeurs van bio-eieren… zijn uitgenodigd voor het ketenoverleg biologische eieren op 7 november om elkaar beter te leren kennen en met elkaar in overleg te gaan. Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.