Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

La BIO IDEA introduceert Ei-tortellini en Riso Italiano

Vanaf heden zijn La BIO IDEA tortellini en Riso Italiano verkrijgbaar in het natuurvoedingskanaal.

La BIO IDEA Ei-tortellini (250 gram)

Bij La BIO IDEA werd al lange tijd de wens gekoesterd om het pasta-assortiment compleet te maken met een lekkere houdbare tortellini. Met veel plezier kan La BIO IDEA melden dat ze in de Italiaanse Emilia Romagna een uitmuntend familiebedrijf gevonden dat 3 heerlijke ei-tortellini's voor La BIO IDEA produceert:
  • Tortellini al formaggio: gevuld met ricotta en mozzarella
  • Tortellini pomodoro & mozzarella: gevuld met tomaat en mozzarella
  • Tortellini ricotta & spinaci: gevuld met ricottakaas en spinazieTortellini is dé specialiteit uit Bologna, de hoofdstad van Emilia Romagna. Een middeleeuws verhaal beschrijft hoe een herbergier tortellini uitvond, naar het evenbeeld van de navel van de godin Venus. De herbergier, verrukt door haar schoonheid, bespiedde haar door het sleutelgat. Hij kon slechts haar blote navel zien. Hierdoor was hij echter al zodanig geïnspireerd, dat hij terugging naar de keuken en de tortellini creëerde als culinair eerbetoon aan de meest perfecte navel die er bestond.

Voeg één van de La BIO IDEA rode pastasauzen toe, en u hebt in een handomdraai een heerlijke maaltijd. Lekker met een groene salade.

La BIO IDEA Riso Italiano (500 gram)

Vaak denken we bij het verbouwen van rijst aan exotische oorden. Maar toch hoeven we hiervoor niet eens zover buiten onze landsgrenzen te zoeken. Want wist u dat de Italianen, naast de productie pasta en pizza, al eeuwenlang experts zijn in de productie van rijst? Zo'n 600 jaar geleden ontdekten monniken in de buurt van het plaatsje Trino (Piemonte) dat in de Po-vlakte de juiste omstandigheden voor de rijstbouw aanwezig waren. En nog steeds is de Po-vlakte in Noord-Italië hét gebied waar Italiaanse rijst wordt geteeld.

La BIO IDEA introduceert nu een aantal typisch Italiaanse rijstsoorten onder de noemer Riso Italiano. Deze Italiaanse rijst heeft een uitstekende smaak en kwaliteit. En, omdat het product binnen Europa wordt geteeld, besparen we op transport en daarmee CO2-uitstoot. Ook prettig voor het milieu dus.Voor elke maaltijd
Noord Italië kent een grote verscheidenheid aan rijstgerechten, waarvan de risotto de beroemdste is. Elk zichzelf respecterend dorpje op de Po-vlakte heeft wel zijn eigen risotto recept, want, zoals het oude Italiaanse gezegde luidt: 'Rijst wordt in water geboren, maar moet in wijn sterven'.

La BIO IDEA introduceert 2 traditionele rijstsoorten voor de bereiding van risotto:
  • Carnaroli rijst wit; de koning onder de risotto rijst.
  • Arborio rijst bruin; ook te bereiden als gewone rijst.
Daarnaast nog een rijstsoort die geschikt is voor de bereiding van alle soorten gerechten; van rijstsalades tot Aziatisch: Originario rijst bruin en wit.

De rijst is vacuüm verpakt om geur, smaak en kwaliteit te bewaren. Op de achterzijde van de verpakking worden de gegevens van de boer die de rijst geteeld heeft mee gedrukt. Zo kan de consument de herkomst herleiden tot aan de boer.

La BIO IDEA tortellini en Riso Italiano zijn vanaf heden verkrijgbaar in het natuurvoedingskanaal.

Voor meer informatie: www.labioidea.nl
Publicatiedatum: