Verpakken voor de circulaire economie

Nieuwe gratis publicatie: Duurzaam verpakken

Wat is Duurzaam Verpakken? En wat is de duurzaamste verpakking voor mijn product? De publicatie: 'Duurzaam Verpakken, verpakken voor de circulaire economie' is bestemd voor iedereen die rekening wil houden met het milieu bij het ontwerp van een product-verpakkingscombinatie.

Deze nieuwe, gratis publicatie biedt concrete aanknopingspunten en inspirerende voorbeelden om hier praktisch mee aan de slag te gaan. Van kaas tot eieren en van verf tot sportschoenen, ieder product kent zo zijn eigen verpakkingseisen, en daarmee specifieke oplossingen voor het optimaliseren van de verpakking en verpakkingsprocessen. Het boek wordt vandaag gepresenteerd tijdens de slotbijeenkomst van het Netwerk Duurzaam Verpakken aan Mark Pruijn, beleidscoördinator van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.In de afgelopen 2,5 jaar organiseerde het Netwerk tien workshops voor verschillende marktsegmenten en nog eens drie sectoroverschrijdende bijeenkomsten. De ruim 200 deelnemers aan deze bijeenkomsten, waaronder retailers, merkfabrikanten, ontwerpers en leveranciers van verpakkingen, machines en grondstoffen, hebben vol enthousiasme hun kennis en ervaring in het netwerk gedeeld. In deze publicatie maken de organisatoren de balans op.

De auteurs zijn doorgewinterde professionals op het gebied van duurzame innovatie en verpakkingsontwerp:
  • • Siem Haffmans van Partners for Innovation
  • • Ger Standhardt van het NVC Nederlands Verpakkingscentrum
  • • Astrid Hamer van Agentschap NL

Lees Duurzaam Verpakken online of download het boek op deze website.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.