"Mooi dat seizoensinvloeden zo'n effect hebben op de smaak"

Speciale actie met Herfstkaas van Bio Kaas

Tholen - Nu de bladeren aan de bomen weer verkleuren is het bij Bastiaansen Bio Kaas weer de hoogste tijd voor een speciale actie met de Herfstkaas. "Het gaat om een doorgerijpte graskaas die in de zomer gemaakt is. De graskaas is in de zomer op zijn lekkerst, omdat de koeien dan veel vers gras eten. Door deze kaas nog verder af te rijpen wordt de smaak helemaal geweldig. Voor mij is dit de lekkerste kaas van het jaar", vertelt Marja Bastiaansen van Bio Kaas enthousiast.

Voor Marja is het mooiste aspect aan biologisch kaas produceren dat je de seizoensinvloeden in het product terug kunt proeven. "De Herfstkaas en de zomerse Graskaas zijn bijvoorbeeld wat voller van smaak dan de winterse kaas, dan is de kaas heel stug. Ik vind het zelf heel mooi dat de seizoensinvloeden zo'n effect hebben op de smaak van de kazen."Marja merkt wel dat er genoeg mensen zijn die graag willen dat de kazen het hele jaar door hetzelfde smaken. "Dit neemt voor mij echter wat charme van de biologische productie weg. Het past bij bio om echt naar de seizoenen te eten. Dan consumeer je de producten wanneer ze op zijn lekkerst zijn."

Voor meer informatie:

Marja Bastiaansen
Bio Kaas
Aardstraat 31
5124 RW Molenschot
0161 432357
m.bastiaansen@bastiaansen-bio.com
www.bastiaansen-bio.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.