Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wij kunnen de akkerbouwer mest op maat leveren"

De Lankerenhof zoekt partner voor teelt eiwitrijke gewassen

Tholen - Chris en Marjanne Borren van De Lankerenhof willen graag de kringloop op hun bedrijf sluiten. "Dit kunnen we realiseren door granen en eiwithoudende gewassen te gaan verbouwen. Daarvoor willen we graag een 1-op-1-contract aangaan met akkerbouwers en/of rundveehouders in de regio. Het zal gaan om een wisselwerking: Wij nemen de voeders van de akkerbouwers/rundveehouders af en voorzien hen van onze biologische mest. Ook rundveehouders zijn een belangrijke schakel in de kringloop om de mestbehoefte van de grond goed in te vullen. Helaas zijn we tot nu toe nog niemand tegengekomen die de samenwerking aan durft te gaan."
 

Marjanne en Chris Borren.

De pluimveehouder ziet veel toekomst in een structurele samenwerking met een akkerbouwer en rundveehouder. "Uiteraard snap ik dat de teelt van deze gewassen extra arbeid en een andere manier van denken vereist van de akkerbouwer, maar dit geldt andersom ook. Ik moet de geoogste eiwitrijke voedergewassen immers ook nog bewerken. Daar moet ik de nodige aanpassingen voor doen. Een belangrijk voordeel van een structurele samenwerking is dat wij hen mest op maat kunnen leveren. Moet het bijvoorbeeld droger of natter, dan kan dit allemaal in overleg geregeld worden."
 

Mestcafé

Chris is logischerwijs blij met het onlangs opgerichte Mestcafé. Met het Mestcafé wil Bionext de samenwerking tussen biologische veehouders, akkerbouwers en telers versterken. "Dit initiatief brengt de pluimveehouder en de akkerbouwer dichter bij elkaar. Het versterkt de onderlinge samenwerking tussen veehouders, telers en akkerbouwers. Een belangrijk facet, aangezien de biologische veehouders al hun biologische mest tegenwoordig op biologische grond moeten afzetten."
 

In mei is op een deel van het terrein Miscanthus (olifantsgras) in de kippenuitloop aangeplant, zodat de kippen wat meer beschutting krijgen.

Voor meer informatie:
 
Chris en Marjanne Borren
De Lankerenhof
Lankerenseweg 18
3781 NB Voorthuizen
0342 473337
[email protected]
www.lankerenhof.nl