Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

40% van de Zwitserse bevolking is flexitariër

Sinds 1977 wordt jaarlijks op 1 oktober de Wereld Vegetariër Dag gevierd. De nieuwste onderzoeksresultaten van de Zwitserse retailer Coop bevestigen dat het aandeel deeltijdvegetariërs - ook flexitariërs genoemd - in Zwitserland nog altijd op 40% ligt. Slechts 2% van de Zwitserse bevolking voedt zich daarentegen puur vegetarisch.
 
Dat vegetarisch eten een trend is laat zich ook zien bij de nieuwe productlijn 'Coop Karma'. Reeds enkele dagen na de lancering haalden de Karma-producten de omzetgrens van één miljoen Zwitserse frank. De productlijn omvat circa 50 producten. Daarvan zijn er 22 geschikt voor vegetariërs en dragen er 10 het Bio Suisse logo.
 


"Typische vegetariërs zijn jong, van het vrouwelijke geslacht en komen overwegend uit het Duitstalig gedeelte van Zwitserland, zo laten de onderzoeksresultaten van Coop zien. De flexitariërs weerspiegelen daarentegen de gehele bevolking - ook al leven er in het Duitstalig gedeelte van Zwitserland eveneens beduidend meer flexitariërs dan in het westen van Zwitserland", zegt Roland Frefel, hoofd versproducten bij Coop. In Zwitserland eten flexitariërs gemiddeld bij ongeveer één op de drie hoofdmaaltijden geen vlees. En meer dan 40% van de flexitariërs en bijna één vierde van de vleeseters willen in de toekomst nog vaker vegetarisch gaan eten, zo laten de onderzoeksresultaten zien. De klassieke vegetariër consumeert in eerste instantie vanwege het dierenwelzijn en uit respect voor het milieu geen vlees. Bij de flexitariërs staan persoonlijke en gezondheidsaspecten daarentegen sterker op de voorgrond.
Publicatiedatum: