"De koeien wilden niet eens naar buiten"

Waterschade bij Hoeve Biesland valt mee

Tholen - Bij Hoeve Biesland aan de Bieslandseweg 1 in Delfgauw valt de waterschade reuze mee. "We hadden het veel erger verwacht. Om de kassen in onze omgeving droog te houden worden de duikers opengezet, waardoor het water de polder inloopt. We zien wel heel brede sloten om ons heen, maar verder valt het hier heel erg mee", vertelt Mieke Duijndam.

Ze geeft aan dat de regenval in de loop van de middag minder hevig werd en dat de schade daardoor mee is gevallen. "We vreesden in eerste instantie voor eenzelfde situatie als in september 1998. Toen werden we compleet verrast door de hevige regenval." De koeien mochten gisteren overigens gewoon naar buiten, maar gaven de voorkeur aan de droge stal. "Ze wilden zelf niet eens naar buiten met dit hondenweer."


Deze foto werd dinsdagochtend op twitter geplaatst. "Wat een water is er gevallen de afgelopen dagen. Zoek de dam op deze foto!", aldus Jan Duijndam.

Voor meer informatie:

Hoeve Biesland
Bieslandseweg 1
2645 BM Delfgauw
015 2125634
streekproduct@hoevebiesland.nl
www.hoevebiesland.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.