Biologisch rundvlees valt zowel bij de smaak- als vakjury in de prijzen

NieuwVers ging op zoek naar de rundvlees van koeien die volhoudbaar in Nederland kunnen worden gehouden en gegeten. De vak- en smaakjuries vonden de toppers in Limburg en in de oude rassen van ons land.

In restaurant Gerecht en Land van de Horeca-opleiding van Landstede in Zwolle organiseerde NieuwVers woensdag 9 oktober een spannend event waarin het erop gewaagd werd:
  • Laat een technische vakjury bepalen welke rundvleesconcepten ze het meest NieuwVers en duurzaam vinden;
  • Laat tegelijk een smaakjury bepalen welk vlees ze het lekkerst vinden.

Het rundvlees van de (biologische) natuurboeren van de Stichting Natuurboeren uit de Buurt viel zowel bij de 'smaakjury' als de 'vakjury' in de smaak. Qua smaak eindigde het MRIJ-vlees van de Oud-Hollandse runderrassen van de Stichting Natuurboeren uit de Buurt op de tweede plaats. De vakjury maakte vervolgens bekend welke inzenders zij als 'NieuwVers' en 'duurzaam' beoordeelde op basis van hun werkwijze. Hierbij kwam de Stichting Natuurboeren uit de Buurt zelfs als winnaar uit de bus.Kijk voor meer informatie over de verkiezing op Foodlog en voor meer informatie over de Stichting Natuurboeren uit de Buurt op deze website.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.