Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Schaatser Sjoerd de Vries over huisgenoot Epke Zonderland:

"Epke en ik houden allebei van biologisch koken"

In de rubriek Anderen Over op NUsport komen drie kenners aan het woord over een sporter of sportploeg. Deze week Epke Zonderland, die zondag 6 oktober tot de favorieten behoort op rek bij de WK turnen in Antwerpen. Eén van de kenners is Sjoerd de Vries, huisgenoot en schaatser bij Beslist.nl. Hij vertelt dat de huisgenoten beiden houden van biologisch koken:

"Epke woonde eerst samen met andere schaatsers in Heerenveen, tot zij stopten. Ik heb daarop contact met hem opgenomen. Zo ben ik bij hem in huis beland. Het was mooi om zijn weg naar het olympsich goud van dichtbij mee te maken. Hij voelt zijn lichaam zo goed aan. Als hij een doel heeft dan weet hij precies wat hij daarvoor moet doen en laten, omdat hij zijn lichaam zo goed kent. Hij kan als geen ander de perfecte route uitstippelen."

"Misschien heb ik ook wel een klein steentje bijgedragen aan het goud in Londen. Door gezond te koken, bijvoorbeeld. Epke en ik houden allebei van biologisch koken. Het is sowieso handig om als topsporter met een andere topsporter samen te leven, je hebt een beetje hetzelfde ritme. En we hebben nooit woorden. Epke en ik zijn goede vrienden geworden. Ik was er ook bij op de Spelen in Londen. Maar zondag kan ik helaas niet in Antwerpen op de tribune zitten, omdat het schaatsseizoen bijna gaat beginnen. Natuurlijk zit ik wel voor de buis, ik heb er alle vertrouwen in."

Bron: NUsport
Publicatiedatum: