Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ondersteun hen bij verdere implementatie op Vlaamse en Nederlandse markt"

België: BBK-BIO verkoopt activiteiten aan Natur'Iinov

Tholen - De Belgische bio-groothandel BBK-BIO heeft beslist om zijn activiteiten stop te zetten en door te verkopen aan Natur'Inov in Jamioulx bij Charlerloi. BBK-BIO handelde in gezondheidskruiden, specerijen en thee. De klanten zijn onlangs met deze brief geïnformeerd over de overname. "Natur'Inov gaat de verwerking voor het mengen en herverpakken van uitsluitend biologische producten voortzetten", zo geeft Eric de Burbure, bedrijfsleider van BBK-BIO aan.

BBK-BIO was sinds 1991 actief in Antwerpen (Wilrijk) en verhuisde in 2005 naar Gavere (bij Gent). "We vestigden ons in dezelfde gebouwen als Biofresh om samen verder te kunnen werken in deze nichemarkt. We gebruikten voor onze administratie hetzelfde heel dure en niet gebruiksvriendelijk informaticasysteem. Dit kostte ons met twee medewerkers echter veel te veel tijd, wat onze bedrijfsvoering niet ten goede kwam. We hebben uiteindelijk besloten dat de verkoop van onze activiteiten de meest verstandige stap was."

Eric zal nu Natur'Inov gaan helpen om enerzijds het merk BBK-BIO, de daaraan gekoppelde biologisch gecertificeerde producten verder te promoten en anderzijds de specifieke producten van Natur'Inov verder te implementeren op de Vlaamse en Nederlandse markt. "De producten van Natur'Inov hebben als doel om de gezondheid van de consumenten te bevorderen."

Hij geeft aan dat Natur'Inov een bijzonder belang hecht aan de organoleptische-, smaak- en geurkwaliteiten van haar producten en hun presentatie. "Zij hebben zich eveneens vrijwillig geëngageerd voor de milieubescherming en zijn lid geworden van de organisatie '1% voor de planeet' die de betaling impliceert van 1% van de omzet aan een milieubeschermingorganisatie.

"Ik zal ondersteuning gaan bieden, onder meer bij het maken van commerciële contacten met de winkels, therapeuten of verwerkende industrieën in Vlaanderen en Nederland." Bij Natur'Inov zullen in het vervolg de biologische theeën, specerijen, gezondheidskruiden, cosmetica en dranken uit het assortiment van BBK-BIO verder verkrijgbaar zijn.


Een blik in de opslag met specerijen van BBK-BIO in Gavere.

Voedingssupplementen

Naast zijn werk voor Natur'Inov zal Eric actief blijven in de markt van voedingssupplementen specifiek rond immuniteitsproblemen. "Ik heb inmiddels de steun van een internationaal netwerk van wetenschappers, doktoren en therapeuten met vele jaren ervaring in die materie. Dit alles wil ik gebruiken om het voor de winkeliers zo eenvoudig mogelijk te maken om zoveel mogelijk mensen met immuniteitsproblemen te helpen."

Voor meer informatie:

Eric de Burbure
Natur'inov
Rue Pré Colin 3
6120 Jamioulx
Telefoon: +32(0)71 213730
Fax: +32(0)71 214755
Mobiel: +32(0)496 237080
[email protected]