België: Innovatief lichtsysteem brengt daglicht in biologische pluimveestal

Ter gelegenheid van Werelddierendag, op vrijdag 4 oktober, zet BioForum letterlijk en figuurlijk het dierenwelzijn bij de bio-kippen in het daglicht. Het biologische legbedrijf Bolderhof in de provincie Limburg (Sint-Jobstraat 133A in Heusden-Zolder) heeft als eerste legkippenhouder in België een innovatief lichtsysteem laten installeren dat heel het jaar door zorgt voor ruim daglicht in de kippenstal. Dit systeem werkt met zonnevangers op het dak die het zonlicht tot in de stal transporteren. Bij te weinig zonlicht wordt de stal extra verlicht met zwavelplasmalampen. Een erg hoogwaardig licht dat nagenoeg gelijk is aan daglicht, en waar het welzijn en de gezondheid van de kippen wel bij vaart.


De daglichtstal met lichtkoepel.

Het onafhankelijke studiebureau We Think won met dit project de innovatie awards voor land en tuinbouw in de provincie Limburg. Zij werken sinds 2010 samen met Renatechnik, ontwikkelaar van een betaalbare en duurzame zwavelplasmalamp. De uitvoering van het innovatieve systeem bij Bolderhof gebeurde in samenwerking met het Zoölogisch technisch centrum Leuven. Delhaize is de grootste afnemer van bio-eieren bij Bolderhof.

Voor meer informatie:

Sabrina Proserpio
Medewerker Advertising & Perswerking
BioForum Vlaanderen
sabrina.proserpio@bioforumvl.be
+32(0)3 2869270 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.