Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Giga bio-melkveebedrijf Aurora Organic Dairy breidt weer uit

Biologische melkveebedrijven hebben de naam vrij kleinschalig te opereren. Het Amerikaanse Aurora Organic Dairy bewijst het tegendeel. Het bio-melkveebedrijf breidt verder uit met een nieuw bedrijf met de naam High Meadows Dairy. High Meadows Dairy zal zo'n 3.200 koeien gaan herbergen. Het is de nieuwste uitbreiding voor de groeiende zuivelondernememing die al een melkveestapel van 22.000 stuks heeft.

Aurora Organic produceert biologische melk en boter en heeft sinds de start in 2007 bijna elk jaar uitgebreid. "Wij zien de consumentenvraag naar bio-zuivelproducten groeien. Daarom is het voor ons belangrijk dat onze productie- en verwerkingsmogelijkheden met deze trend meegaan", zo reageert woordvoerder Sonja Tuitele.Ondanks de uitbreiding in Noord-Colorado wordt het zuivelbedrijf ook met de nodige uitdagingen geconfronteerd, zoals hoge voerprijzen. Aurora Organic heeft maatregelen genomen om dat probleem aan te pakken.

Als onderdeel van de uitbreiding deze zomer heeft Aurora Organic 4.000 hectare landbouwgrond en grasland toegevoegd. Op dit areaal wordt onder meer biologische maïs en luzerne verbouwd dat gebruikt wordt in het voer. Dit helpt het bedrijf bij het verlagen van de kosten daarvan. Ook geeft het toegenomen areaal de melkkoeien toegang tot meer grasland, dit is belangrijk voor de naleving van de biologische regelgeving.

Voor meer informatie: www.auroraorganic.com

Bron: World Dairy Diary
Publicatiedatum: