Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste ProviandRuilkast in Tilburg

Anne Marie Verkade-Diphoorn, initiator van ProviandRuil.nl stelt de voedselverspilling aan de kaak en nodigt mensen in haar wijk uit om hun overgebleven voedsel te ruilen in een mobiele ruilkast op de oprit van haar woning in Tilburg Reeshof.

Ruim een derde van ons eten wordt weggegooid, terwijl er economische crisis in ons land is en er hongersnood in de wereld heerst. Dit vond Anne Marie Verkade-Diphoorn tegenstrijdig en daarom begon ze www.ProviandRuil.nl. Een Facebookpagina waar mensen eten dat ze te veel hebben gekocht, gekookt of gekweekt kunnen ruilen met elkaar. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook nog eens gezellig. Door ProviandRuil ontmoeten buurtgenoten elkaar, die elkaar nauwelijks spreken. Behalve een Facebook-pagina zijn er ook ProviandRuil-groepen op Facebook.



Na ruim 1000 likes op Facebook later en vele ruilgroepen over heel Nederland, ontwikkelde ze een mobiele ProviandRuilkast die dagelijks op de oprit van haar woning staat. Anne Marie Verkade vertelt: "Terwijl ik de kast aan het verven was, kreeg ik al veel leuke reacties en zetten de buren er al filterkoffie in die ze niet meer gebruikten omdat ze een 'Espressoapparaat' hadden gekocht. Ook auto's stoppen en kijken met verwondering naar de voorraadkast. Iedereen heeft wel eens wat 'over'. Wat is er nou leuker dan je overbodige voorraad te ruilen voor andere goederen? Je potje jam voor een zelfgekweekte pompoen, je verse eieren voor een brood uit eigen oven, je witte wijn voor een fles rode?"



Anne Marie nodigt Tilburgers uit om voedsel dat ze 'over' hebben te doneren en/of te ruilen voor iets van dezelfde waarde in de ProviandRuilkast op de Maalbergenstraat 25 te Tilburg (wijk Reeshof). Op www.proviandruil.nl worden nieuwtjes, bewaartips en ruilbeurzen gegeven. Via deze site vinden de bezoekers ook een Google Map met alle ruilgroepen in Nederland waaronder ook Tilburg, Bergen op Zoom, Eindhoven, Breda, 's-Hertogenbosch. Hier kunnen mensen gratis lid van worden.
Publicatiedatum: