Geen grazende geiten meer op verpakking

Misleidende geitenkaasverpakkingen aangepast

Dertien grote geitenkaas en -melkproducenten gaan hun verpakkingen aanpassen. De vele misleidende plaatjes van geiten in de wei worden verwijderd. Deze toezegging deden de bedrijven aan Wakker Dier. In werkelijkheid staan vrijwel alle geiten op stal. De toezeggingen komen onder andere van Bettine, Milner, Aldi en Lidl. Enkele producenten hebben aangegeven te gaan bekijken of de geiten toch de wei in kunnen.

Wakker Dier startte eerder dit jaar een proefproces bij de Reclame Code Commissie tegen de misleidende verpakkingen in het zuivelschap van de supermarkten. Dit proefproces is nu ingetrokken omdat alle grote Nederlandse geitenkaas- en melkproducenten nu niet meer misleiden. Wel wil Wakker Dier dat de geitensector werk gaat maken van weidegang voor geiten. Momenteel hebben van de 270.000 melkgeiten in Nederland vrijwel alleen biologische geiten weidegang.

 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.