Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrariër profiteert van fiscaal voordeel bij asbestsanering met aanschaf zonnepanelen

Agrarisch ondernemers kunnen flink profiteren wanneer zij dit jaar nog asbestsanering combineren met de aanschaf van zonnepanelen. Door deze combinatie kunnen ze maximaal gebruik maken van de fiscale regelingen. Het voordeel kan oplopen tot duizenden euro's.

Dit constateert accountantskantoor Accon avm op basis van een bedrijfsspecifieke rendementsberekening. Dirk-Yde Sjaarda van Accon avm: "Door het wegvallen van de afschrijving op melkquotum in 2015 en de afschrijvingsbeperking op gebouwen worden agrariƫrs mogelijk geconfronteerd met een toenemende belastingdruk. Het investeren in zonnepanelen in combinatie met asbestsanering kan dan een prima alternatief zijn om deze fiscale druk het hoofd te bieden. Mede vanwege de uiterst gunstige fiscale regelingen die momenteel van kracht zijn."

Asbest eraf, zonnepanelen erop

Volgens de accountantsorganisatie is het grootste belastingvoordeel te behalen in het jaar van investeren, door de fiscale regelingen MIA, Vamil en EIA. De Vamil-regeling biedt ondernemers de mogelijkheid 75% van de investeringskosten op een willekeurig moment af te schrijven. Bij hoge fiscale winsten kunnen agrarisch ondernemers de investering binnen 6 tot 8 jaar terugverdienen. Naast de fiscale regelingen stimuleert de overheid het investeren in duurzame energie in combinatie met asbestsanering ook financieel met de subsidieregeling 'Asbest eraf, zonnepanelen erop'. Op 1 juli is deze subsidie in de meeste provincies opengesteld.

Het behalen van maximaal (fiscaal) voordeel is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

  • Hoge fiscale winsten resulteren in hogere fiscale voordelen en een kortere terugverdientijd van de investering;
  • Door asbestsanering te combineren met de aanschaf van zonnepanelen maakt men optimaal gebruik van de fiscale regelingen;
  • Om optimaal voordeel te behalen is een goede (fiscale) investeringsplanning noodzakelijk.

Over Accon avm

Accon avm adviseurs en accountants is de grootste zelfstandige advies- en accountantsorganisatie in Nederland. Met zo'n 50 kantoren verspreid over het land, richt de organisatie zich op het MKB, de agrarische sector, de overheid en de non-profitsector. Ondernemers krijgen ruimte voor ondernemen dankzij accountancy, agrarisch en MKB bedrijfsadvies, belasting- en subsidieadvies, corporate finance, juridisch advies en werkgeversservice. Volg Accon avm ook op Twitter @acconavm en LinkedIn.

Voor meer informatie: www.acconavm.nl
Publicatiedatum: