Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-varkenshouderij De Bosmanhoeve heeft mooiste modderpoel

Dinsdag 23 juli heeft Stichting Wakker Dier de Modder-Trofee aan de biologische varkenshouder met de mooiste modderpoel. Dit jaar ligt de mooiste modderpoel in het Gelderse Ruurlo, op het erf van Gerrit en Ada Boeijink (De Bosmanhoeve).

In het zonnetje

Op de boerderij van de familie Boeijink kunnen varkens naar hartenlust zoelen. Dat betekent dat de dieren door de modder rollen voor onder andere verkoeling en bescherming tegen de zon. Zoelen wordt gezien als een teken van positief welzijn van het dier. Gerrit en Ada Boeijink: "De dieren hebben het naar hun zin. We hebben een goed gevoel bij de manier waarop we de dieren grootbrengen."



Volgens Wakker Dier is de poel groot en diep genoeg voor de dieren om af te koelen. Varkens kunnen niet zweten en dus is dat belangrijk.

De familie Boeijink is trots op de Modder-trofee, welke voor de negende keer is uitgereikt om zo de biologische varkenshouderij in het zonnetje te zetten.


Publicatiedatum: