
Abonneren
Vacatures
- Senior Purchaser
- Junior Purchaser
- R&D Trial Manager Vegetables | Team Lead
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Ex-verslaafden op de bio-boerderij
Clean met koeien en kaas
In de kaaskelder van het landgoed ruikt het sterk, Er liggen zo'n 500 kazen te rijpen in houten rekken. Werknemer Reynaldo Lopez geeft aan dat hij van deze geur houdt. Zelfs de vochtige kou van de eeuwenoude gewelfde kelder vindt hij niet erg. Vakkundig pakt hij de fenegriekkaas om deze af te borstelen en wrijft er een kruidenmelange overheen. Hij behandelt elke dag honderden kazen op deze manier. "De kunst is om te zien wat de kaas nodig heeft", vertelt Reynaldo die nu al vier jaar 'clean' is. "Ik wil ook graag anderen aanmoedigen om met drugs te stoppen." Reynaldo wil volgend jaar gaan verhuizen. Hij wil zijn geluk gaan beproeven bij de zuivelfabrieken in de 'schwäbischen Alb'.
Op de bio-dynamische boerderij werken vrijwel uitsluitend ex-verslaafden. "Niemand kan een drugsverslaafde beter uitleggen hoe hij/zij drugsvrij kan leven dan een andere drugsverslaafde die het zelf ook mee heeft gemaakt", zegt bedrijfsleider Uwe Weimar.
Met 770 melkkoeien, 50 vaarzen en 30 melkgeiten is Hofguts Fleckenbühl een demonstratieboerderij voor de biologische landbouw. "Als iemand verantwoordelijkheid voor een dier neemt, leert diegene ook verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf", aldus Uwe.
Er wordt meer dan 30.000 kilo kaas per jaar geproduceerd. Het gaat om meer dan 20 soorten. De kazen worden verkocht op meer dan 75 markten, in winkels en worden gebruikt in restaurants door heel Hessen.
Bron: Ärzte Zeitung
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-01 "We willen iedereen met wie we zaken doen aardig vinden"
- 2023-06-01 Pioniers geven aftrap voor de Maand van het Kalf
- 2023-06-01 "Historisch gezien hebben we nooit zoveel dierlijke producten geconsumeerd als nu, dus wat matigen daarmee kan geen kwaad"
- 2023-05-31 FrieslandCampina verlaagt bio-garantieprijs in juni met 25 cent
- 2023-05-31 Amerikaans landbouwministerie biedt steun aan biologische zuivelproducenten
- 2023-05-31 Weideseizoen: toezicht op weidegang dieren gestart
- 2023-05-30 Juni: Maand van het Kalf
- 2023-05-26 Biologische volle melk Schwarzwaldmilch gekozen tot beste ambachtelijke melk
- 2023-05-24 Biologisch melkveehouder Arie van den Berg op bezoek bij Vroege Vogels Radio
- 2023-05-24 "Vier stappen om broei in de kuil tegen te gaan"
- 2023-05-23 Eerste honderdtonner van Bio Opneij Wytze van de Bio-KI
- 2023-05-23 Provamel focust voortaan op het gamma lang houdbare plantaardige drinks, room en desserts
- 2023-05-23 Innovatiehuis De Peel roept label in het leven om lokale biologische kaas op de kaart te zetten
- 2023-05-22 "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- 2023-05-22 Bio-boeren trekken meer dan 2500 bezoekers tijdens Campina Open Boerderijdagen
- 2023-05-19 Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- 2023-05-17 Maatschap Muggen wint Agroscoopbokaal Biologisch
- 2023-05-12 Veehouderijdocent Frens Schuring neemt Weidegangtrofee in ontvangst
- 2023-05-11 Na 27 jaar weer een officiële aftrap van het graskaasseizoen
- 2023-05-09 Minister Van der Wal telt eerste boerenvlinders van het seizoen bij bio-melkveehouder