Open imkerijdag Geitenboerderij Ridammerhoeve: zondag 14 juli

Wist je dat er op Geitenboerderij Ridammerhoeve ook honingbijen wonen? Heb je altijd al eens in zo'n bijenkast willen kijken? Kom dan op zondag 14 juli naar de Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos.

In de geitenstal is er een kijkkast waar je door een glas in het nest van de bijen kan kijken. Wanneer gaan bijen zwermen, hoe bouwen ze de raten, waar halen ze honing en stuifmeel, hoe kan je leren imkeren? Deze en nog veel meer vragen zullen door de imker beantwoord worden.

Als je vroeg bent, kan je met de imker mee naar de bijenkasten aan de bosrand. Lange broek en mouwen aanbevolen. Je moet om 10:00 uur aanwezig zijn en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen in verband met de aanwezige imkerkappen. Aanmelden via vrij@kabokkel.nl.Op 14 juli is de imker de hele dag aanwezig om uitleg te geven bij de nieuwe kijkkast en zal hij prangende vragen over honingbijen beantwoorden. Ook kan men op deze open imkerijdag zelf honing slingeren. Het programma loopt van 10:00 tot 16:00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.geitenboerderij.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.