Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

En toen was er... stoere buffelkaas

De stoere buffelmelk van biologische waterbuffelboerderij De Stoerderij in Breugel wordt momenteel verwerkt tot ijs én de melk wordt verkocht als rauwe melk aan particulieren en restaurants. Kijkend naar de toekomst, wanneer de melkplas groter wordt, wordt nog steeds gekeken naar mogelijkheden om bijvoorbeeld mozzarella of 'gewone' kaas te laten maken. Niet eenvoudig gezien de kleinschaligheid van De Stoerderij en de enorme investeringen die gedaan moeten worden om te verkazen.



"Gelukkig heeft zich iemand gemeld die een serieuze poging wil gaan wagen om kaas te maken van 100% buffelmelk. Zoiets begint altijd met experimenteren. Nou, het eerste experiment is inmiddels achter de rug en het resultaat is bemoedigend. Hoewel er nog heel veel ruimte is voor verbeteringen, zijn we toch tevreden over het eerste resultaat. Wordt vervolgd", vertelt Arjan Swinkels van De Stoerderij.

Kijk voor meer informatie op www.destoerderij.nl.

Bron: Nieuwsbrief De Stoerderij
Publicatiedatum: