Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Overwegen om ze in ons assortiment op te nemen"

Aurora heeft al duizenden Kleine Hoefprintkaasjes bezorgd

Tholen - Kaasmaker Aurora heeft de afgelopen tijd 12.000 oerwoudvrije stukjes kaas geproduceerd voor Milieudefensie. De eerste Kleine Hoefprintkaasjes zijn maandag 17 juni op de bus gegaan. "De meeste kaasjes zijn nu uitgeleverd en de komende week wordt de volgende lading verzonden", vertelt Harry ten Dam van Aurora. Het gaat om kaas van melk waar geen oerwoud voor gekapt is. Aan de productie ervan is geen Zuid-Amerikaanse soja te pas gekomen.


Het kaasmaakteam van Aurora, links Harry ten Dan.

Het vee waarvan de melk afkomstig is heeft alleen veevoer gegeten dat in Europa geteeld is. Consumenten konden bij Milieudefensie de Kleine Hoefprintkaas bestellen. Van die mogelijkheid is dus zo'n 12.000 keer gebruik gemaakt. "We bezorgen zo'n 7000/8000 pakketjes door heel Nederland. Op diverse adressen zijn meerdere kazen besteld." Aurora heeft de distributie helemaal zelf geregeld. "Hier hebben we twee weken hard aan gewerkt."Harry geeft aan dat hij goede reacties heeft gekregen op de kaas. "We overwegen nu om de Kleine Hoefprintkaas definitief in ons assortiment op te gaan nemen. We zijn hierover al in overleg met Milieudefensie. Het zou zonde zijn om deze kaas maar eenmalig te produceren. Het is een echte meikaas. De lekkerste kaas komt uit die periode."


Een impressie van de Kleine Hoefprint Boerderijdag.

Kleine Hoefprint Boerderijdag

De Kleine Hoefprintkaasjes zijn het afgelopen weekend (zondag 23 juni) nog eens extra in de picture gezet tijdens de Kleine Hoefprint Boerderijdag. Deze dag was speciaal georganiseerd voor de kopers van de Kleine Hoefprintkaas en werd gehouden bij Ekoboerderij Arink in Lievelde. "We wilden vooral de aandacht leggen op de melkproducent. Ekoboerderij Arink is één van onze vaste melkleveranciers en zijn melk is ook voor de productie van de Kleine Hoefprintkaasjes gebruikt." Harry geeft aan dat de bezoekers vanuit het hele land kwamen. "Er waren onder meer mensen vanuit Amsterdam, Almere en Den Haag."

Voor meer informatie:

Harry ten Dam
Aurora Kaas
Vensestraat 47
6599 AN Ven Zelderheide
0485 513055
[email protected]
www.aurora-kaas.com