NIVEA reageert op gebruik Methylisothiazolinone in NIVEA Pure & Natural producten

Woensdag 26 juni werd op Biojournaal dit bericht gepubliceerd over het feit dat de Britse Soil Association chemische stoffen aangetroffen heeft in diverse 'biologische' beautyproducten. NIVEA stuurde de volgende reactie:

"Voor NIVEA heeft het gebruik van de juiste ingrediënten de grootste prioriteit en NIVEA stelt daarom met zorg haar producten samen.

De Visage- en Body-producten in de NIVEA Pure & Natural-productlijn zijn voor 95% van natuurlijke herkomst. Ze bevatten geen parabenen, siliconen of kunstmatige kleurstoffen. De Arganolie die wij gebruiken, is biologisch, evenals onze Klisolie, Jojobaolie, Kamilleolie en Aloë Vera-gel.

De resterende vijf procent bestaat uit stoffen die je helemaal niet in de natuur kunt vinden of niet in een voldoende grote hoeveelheid of kwaliteit, zoals conserveringsmiddelen en geurstoffen. Conserveringsmiddelen worden al tientallen jaren gebruikt voor de conservering van levensmiddelen, geneesmiddelen en cosmetische producten. Conserveringsmiddelen zorgen ervoor dat de producten langer houdbaar blijven.

NIVEA gebruikt in haar Pure & Natural producten het conserveringsmiddel Methylisothiazolinone.

Methylisothiazolinone is door de wetenschappelijke adviescommissie van de Europese Commissie grondig onderzocht. Zij geven aan dat de veiligheid van deze stof gegarandeerd is bij een concentratie van 0,01%. Al onze producten voldoen aan de eisen en richtlijnen van de Europese Commissie en zijn veilig te gebruiken."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.