Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Open dag Overesch Ecologische Landbouw: 23 juni

Waar zie je ze nog buiten lopen? We hebben het over varkens. En dan ook nog in een weiland met modderpoel. Op zondag 23 juni 2013 van 11:00 tot 16:00 uur is iedereen van harte welkom op de open dag van Overesch Biologische Landbouw. Je kunt dan aanschouwen hoe het er aan toe gaat op een biologische boerderij met varkens, zoogkoeien, groententeelt en akkerbouw.

Op de akkers telen ze naast granen en aardappelen ook groenten zoals broccoli, spitskool, suikermaïs, artisjokken en pompoenen. Van het grasland wordt een deel gebruikt door de varkens. De rest van het gras is voor de zoogkoeien. Op het landgoed de Colckhof bij Laag Zuthem heeft de boerderij graslanden in gebruik van Natuurmonumenten waar de Brandrode runderen met kalveren grazen. Ook worden nog akkers van Natuurmonumenten op De Sprengenberg en van Staatsbosbeheer gepacht. Daarop worden oude graanrassen zoals Emmertarwe, Champagne rogge, spelt en eenkoorn geteeld. Van deze granen bakt De Biobacker bijzondere en lekker broden en banket waaronder de Sallandse koekjes van eigen deeg, de Buitenluitjes.

Verder heeft Overesch akkers in gebruik van de Stichting Baron van Ittersumfonds van de familie Van Ittersum, en van Landgoed Den Alerdinck ll van de familie Van Voorst tot Voorst, waarop granen geteeld worden. De opbrengsten van deze graanakkers dient als voer voor de varkens. De mest van dieren is weer bestemd voor de akkers, hiermee wordt de kringloop rondgemaakt.

Tijdens de open dag kunnen volwassenen en kinderen alle facetten van de boerderij zien, proeven en beleven. De Biobakker is aanwezig om al zijn lekkernijen te laten proeven. Verder komen: De bijenhouders vereniging met honing, Hammerhof met likeur en wijn, Marian van Vliet met haar schilderijen, Wim Winterman met archeologische vondsten, Ad Tromp met vaste planten, proeverij Bio+ vleeswaren en Natuurmonumenten met haar stand. Voor de kinderen is er stokbrood bakken boven de vuurkorven en springkussen. Natuurlijk is het terras en de boerderijwinkel open.

Tevens is er voor de kinderen een slootjes excursie, een spannende ervaring in de natuur langs de waterkant.

Ook is er gelegenheid langs de akkers te wandelen en te genieten van natuur en landschap. Voor wie met de huifkar langs de akkers wil, ook dat kan.

Voor meer informatie:

Overesch Ecologische Landbouw
Hondemotsweg 40
8101 NJ Raalte
0572 391674
06 50280574
[email protected]
www.overesch.nl
Publicatiedatum: