Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuiver Zuivel-spaaractie groot succes: €15.000 voor Malawi

Van 28 januari tot 15 mei 2013 hebben de consumenten van de (h)eerlijke producten van Zuiver Zuivel gespaard voor een koe. Deze succesvolle actie heeft €15.000 opgebracht. Een intensief trainingstraject en een hoge kwaliteit melkkoe kost samen €750. Heifer Nederland kan met het opgehaalde bedrag 20 vrouwen in Malawi opleiden tot boerin en een melkkoe schenken.

Spaaractie

Ieder jaar steunt Zuiver Zuivel een goed doel. Vanwege de enthousiaste reacties van hun consumenten heeft de samenwerking met Heifer Nederland voor de vierde keer plaatsgevonden. Vanaf 28 januari tot 15 mei 2013 stond er een actiecode op alle kartonverpakkingen van Zuiver Zuivel. Consumenten konden de actiecodes verzamelen en via de site www.actie.zuiverzuivel.nl invoeren op een digitale spaarkaart. Iedere volle spaarkaart betekende €2,- voor het melkveeproject in Malawi. Door het grote succes van de spaaractie kunnen de eerste 20 vrouwen dit jaar nog het intensieve trainingstraject doorlopen, én hun koe in ontvangst nemen.


Melkveeproject Malawi

In juli 2013 gaat het melkveeproject in Malawi van start. Het project richt zich op 1.675 kansarme vrouwen die op het platteland van het Mchinji district wonen. Deze vrouwen worden opgeleid tot veehoudster, en krijgen een melkkoe. Dit zal hun voeding en inkomen voorgoed gaan verbeteren. Met het extra inkomen kunnen de boerinnen schoolgeld en dokters rekeningen betalen. Maar ook huizen opknappen en investeren in hun bedrijfje. Meer informatie over dit project: www.heifer.nl/wat-we-doen/malawi.

Heifer Nederland

Heifer Nederland leidt arme Afrikaanse gezinnen op tot boeren en boerinnen en geeft hen koeien, geiten of kippen. Daarmee kunnen zij zelf hun voeding en inkomen voorgoed verbeteren en een onafhankelijke toekomst opbouwen. De gezinnen ontvangen dieren omdat deze gezonde voeding zoals melk, vlees en eieren geven, maar ook vruchtbare mest voor op het land. De verkoop van deze producten levert een extra inkomen op. De gezinnen die deelnemen aan een Heiferproject ontvangen het dier als een 'levende lening'. Dit betekent dat het gezin het eerstgeboren kalfje of lammetje weer doorgeeft aan een volgend gezin. Zo veranderen zij van dankbare ontvangers in trotse gevers. Heifer Nederland (www.heifer.nl) is in 1999 opgericht en heeft sindsdien al ruim 19.000 gezinnen hét steuntje in de rug gegeven naar een onafhankelijke toekomst.

Zuiver Zuivel

Zuiver Zuivel was het eerste merk voor biologische zuivel, boter en kaas in de biologische speciaalzaak. Zuiver Zuivel heeft als doelstelling om zoveel mogelijk lekkere en gezonde biologische producten te laten consumeren. Daarnaast zet Zuiver Zuivel zich ieder jaar in voor het goede doel.

Kijk voor meer informatie over Zuiver Zuivel op www.zuiverzuivel.nl.
Publicatiedatum: