Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wil kloof tussen boer en burger verkleinen

Open dag De Groene Griffioen in Weesp: zaterdag 22 juni

Kom Lekker naar de Boer op zaterdag 22 juni. Van 11:00-16:00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen op biologisch melkveebedrijf De Groene Griffioen aan de Lange Muiderweg 18a in Weesp. Op deze educatie- en kaasboerderij wordt met veel aandacht voor mens, dier en milieu gewerkt. Kom kijken en proeven waar vlees, kaas en melk vandaan komen en beleef de boerderij.

De Groene Griffioen timmert hard aan de weg om een laagdrempelige maatschappelijke functie te bekleden; de kloof tussen boer en burger verkleinen en mensen laten zien waar hun eten vandaan komt. Zo kun je vrijdagmiddag en zaterdag terecht in de boerderijwinkel, waar onder andere kaas, melk en vlees van eigen erf te koop zijn, en natuurlijk een kijkje nemen in de stal bij de koeien, kalfjes, stier en kippen met kuikentjes. Kleine en grote groepen kunnen terecht voor rondleidingen, workshops kaas maken of de boer helpen. En je kunt een koe adopteren. De boerderijwinkel en ontvangstruimte zijn gevestigd in een huis gemaakt van strobalen. Er wordt nog steeds hard gewerkt om het bedrijf verder te ontwikkelen.Speciaal voor de open dag organiseert De Groene Griffioen verschillende activiteiten voor jong en oud: rondleidingen, bezichtigingen in de stallen en ontvangstruimte in het strobalenhuis, verkoop broodjes met kaas waar Groene Griffioense melk de grondstof is, uitgebreider assortiment in de boerderijwinkel, kinderactiviteiten (onder andere boter schudden, nep-koe melken, knutselen, skippy koe race), Adopteer een koe, koe-schilderen, (wol)spinnen en live muziek van Tilo's Trio dat akoestische jazz speelt. De koeien, kalfjes, stier en de kippen zijn natuurlijk ook te bewonderen.

Meer informatie over de open dag, de kaasverkoop, kaasworkshops en de educatie staat op de website www.degroenegriffioen.nl en de facebookpagina.

Kijk voor meer informatie over Lekker naar de Boer op www.lekkernaardeboer.nl.
Publicatiedatum: