Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blue Wonder behaalt EU Ecolabel certificaat voor haar ECO lijn producten

In mei werden de producten uit Blue Wonder! ECO lijn gecertificeerd met het EU Ecolabel. Het gaat om een allesreiniger, een badkamerreiniger en een vloerreiniger. Blue Wonder is een Nederlands familiebedrijf dat in 1946 werd opgericht.

"Hard voor vet, vuil en kalk, zacht voor het milieu. Dat was ons streven toen we aan dit avontuur begonnen. Met het behalen van het EU Ecolabel hebben we aangetoond dat het mogelijk is om goed en verantwoord schoonmaken te combineren. We zijn erg blij met dit resultaat en trots dat we nu mogen pronken met het EU Ecolabel certificaat", zegt Mascha Groenhof, creatief directeur van Blue Wonder.


Geen concessies

Blue Wonder ECO"Consumenten en retailers vragen steeds vaker naar duurzamere producten, daar wilden we graag op inspelen", legt algemeen directeur Frank van der Klaauw uit. "Maar we wilden geen concessies doen aan de kwaliteit van onze producten. Die moest minstens even goed blijven. Dus werkten we met de nieuwste inzichten aan de aanpassing van de productformules en zo kwamen we uiteindelijk terecht bij een milieuvriendelijk reinigingsconcept voor de consument. De ECO producten sluiten overigens helemaal aan bij onze duurzamere manier van werken van de afgelopen jaren. We hebben op verschillende punten onze bedrijfsprocessen aangepast. Zo zijn onze verpakkingsmaterialen nu volledig recyclebaar; onze producten verpakken we in PP en PET flessen en FSC-gecertificeerd karton. We gebruiken groene energie en het spoelwater voor onze machines hergebruiken we bij de productie. Dat zijn zo een paar voorbeelden."

Stapje verder

"We waren dus al maatschappelijk verantwoord bezig", vult Groenhof aan. "Voor het behalen van het EU Ecolabel wilden we nog een stapje verder gaan. We moesten onze ECO producten laten testen door een onafhankelijk laboratorium in Duitsland. Uiteindelijk bleken we met de werking ervan nog beter uit de bus te komen dan vergelijkbare producten van marktleiders."

De Blue Wonder! ECO producten zijn vanaf dit najaar verkrijgbaar bij supermarkten en groothandelsbedrijven in Nederland.

Bron: SMK
Publicatiedatum: