Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw in Nederland: Biologisch geleermiddel voor jam

Tot nu toe was er in Nederland nog geen biologisch geleermiddel te krijgen om jam te maken. Coöperatieve groothandel De Nieuwe Band is dan ook heel enthousiast dat er nu het Konfitura geleermiddel van BioVegan is.

"We hebben het geleermiddel hier uitgebreid getest en we zijn heel tevreden over de resultaten. Het geleermiddel is makkelijk in gebruik, de jam heeft een mooie structuur en consistentie en is neutraal van kleur en smaak", vertelt Sandra de Jong van De Nieuwe Band.


Geen gebruik van ammonia

BioVegan maakt gebruik van 'niet geamideerde' pectine. Dit betekent dat de pectine niet is behandeld met ammonia. Geamideerde pectine is voor het gebruik voor gecertificeerde biologische levensmiddelen niet toegestaan.

Het geleermiddel van BioVegan is verkrijgbaar in een zakje of in een voordelige bus. Zoals alle producten van BioVegan, is ook deze Konfitura glutenvrij én geschikt voor vegetariërs en veganisten.


Een kleine geleertest...

Omdat deze 'niet geamideerde' pectine heel anders is, werkt de Konfitura anders dan de meer bekende geleermiddelen. Het is daarom aan te raden om een kleine test te doen voordat je de jam gaat maken.

Zet daarvoor een bord in het vriesvak zodat die goed koud wordt. Maak dan de hete vruchtengelei (met vruchten, Konfitura, citroensap en zoetmiddel) en schep twee eetlepels daarvan op het ijskoude bord. Op die manier kan je de consistentie testen. Is de jam te dun, voeg dan in je pan wat Konfitura toe en laat weer heet worden. Neem dan opnieuw de proef. Het verschilt per fruitsoort hoeveel Konfitura je nodig hebt, omdat elke fruitsoort zijn eigen gehalte natuurlijk pectine heeft.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: