Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beleef de Boerderij: Zo'n 1200 bezoekers voor bio-varkenshouderij Van den Bogert

Tholen - Op tweede Pinksterdag vond het evenement Beleef de Boerderij plaats in de Bommelerwaard. De werkgroep plattelandstoerisme van de ANV De Capreton organiseert al enkele jaren met een aantal agrariërs Beleef de Boerderij. Voorheen werd Beleef de Boerderij op tweede Paasdag gehouden, maar nu is bewust gekozen voor tweede Pinksterdag, omdat Pasen zo vroeg viel.


Gezellige drukte bij bio-varkenshouderij Van den Bogert. Foto's: Gert van den Bosch.

Biologische varkenshouderij Van den Bogert in Hedel was het enige biologische bedrijf dat meedeed aan Beleef de Boerderij. Janny van den Bogert geeft aan dat veel bezoekers via de reguliere melkveehouderij van familie van Zeelst in Hedel ook bij de andere bedrijven terecht kwamen. "Toch kwamen er ook veel mensen rechtstreeks naar onze varkenshouderij", aldus Janny.


Veel animo voor de diverse rondleidingen.

Volgens haar vinden de bezoekers het geweldig om varkens te zien en om biggetjes vast te houden. "Dat laatste geldt vooral voor kinderen, maar ook volwassenen doen dat graag. Ouders zijn supertrots als hun kind een biggetje vasthoudt en er worden dan ook veel foto's gemaakt. Heel leuk, ook voor later!"

Varkenshouderij Van den Bogert heeft tussen de 1200 en 1300 bezoekers mogen verwelkomen. Tot die bezoekers behoorden veel gezinnen met jonge kinderen. "Er zijn mensen die bijna elk jaar komen, omdat ze het zo leuk vinden. In het gastenboek staan ook alleen maar enthousiaste en positieve reacties."
 


Janny geeft aan dat heel het gezin (5 kinderen en 3 aanhang) meehelpt op zo'n dag. Evenals andere familieleden, vrienden en medewerkers (16 in totaal). Zes personen hebben constant rondleidingen gegeven. Janny was er hier één van en had een dag later geen stem meer over.

Er waren tijdens Beleef de Boerderij op de varkenshouderij ook nog acties georganiseerd voor en door 3 jonge leden van team Maasdriel die meedoen aan Alpe D'HuZes. Dit heeft zo'n 1200 euro opgebracht.

Voor meer informatie:

Andries en Janny van den Bogert
Varkenshouderij Van den Bogert
Mezenweg 11
5321 JR Hedel
073 5993713
[email protected]