Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Michel Jansen: "Fijn als onze soepen zo op hun plaats vallen"

KleinsteSoepFabriek: Not For Sale-actie nu al geslaagd

Tholen - Sinds begin april staan vier biologische soepen van De KleinsteSoepFabriek in de schappen bij de HEMA. Een deel van de opbrengst van de soepen komt ten goede aan Not For Sale. Deze internationale non-profit organisatie werkt wereldwijd om de oorzaken van slavernij te bestrijden. "De soepen lopen heel goed", zo vertelt Michel Jansen trots. De oprichter van de KleinsteSoepFabriek geeft aan dat ze inmiddels al vier keer aan de HEMA uitgeleverd hebben.

Er zijn vier varianten soep: goulashsoep, paddenstoelen roomsoep, pompoensoep en tomaten rode bietensoep. De pompoensoep wordt het meest verkocht. De verkoop van de goulashsoep, paddenstoelen roomsoep en tomaten rode bietensoep gaat ongeveer gelijk op.In de grootste HEMA-winkels wordt het volledige assortiment verkocht. De favoriet van Michel is de tomaten rode bietensoep. "Gelukkig loopt deze soep ondanks de vrij lage distributie heel snel. Het is grappig om te merken dat deze soep heel goed gaat. Deze smaak past heel mooi bij dit project en dit is toch wel de lekkerste. Ik noem hem altijd de Gelukssoep, het is echt mijn trots." Michel is nog altijd van begin tot eind betrokken bij de productie. "Ik sta zelf aan de 'smaakkant' omdat ik de kruidenmixen maak. En er gaat geen product de deur uit zonder dat ik dit geproefd heb."

Not For Sale heeft zelf contact opgenomen met De KleinsteSoepFabriek. "Zij zochten iemand die goede kwaliteitssoep kon maken en wij werden getipt. Mijn compagnon Willem heeft Dave Batstone, de directeur van Not For Sale, vervolgens in Amsterdam ontmoet. Er was meteen een klik en daarom besloten we mee te gaan werken aan dit project. Binnen een half jaar is het allemaal geregeld."


Michel heeft gisteren (maandag 13 mei) deze cheque overhandigd gekregen. De KleinsteSoepFabriek wil dit bedrag investeren in een nieuwe verpakkingsmachine.

De soepen van DeKleinsteSoepfabriek zijn met een verkoopprijs van 4 euro weliswaar de duurste soepen in het assortiment van de HEMA, maar dit gaat niet ten koste van de verkoopcijfers. "Ik ben blij dat de mensen de smaak van de soepen waarderen. Het is fijn als soepen zo op hun plaats vallen."

Voor meer informatie:

Michel Jansen
KleinsteSoepFabriek
Kapteynlaan 1
9351 VG Leek
06 29550259
[email protected]
www.kleinstesoepfabriek.nl