Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik zie nog veel kansen in gezamenlijk in- en verkopen"

Wim Thomassen nieuwe voorzitter Leveranciersvereniging Biomeerwaardekip

Tholen - Wim Thomassen volgt Henk van den Brandhof als voorzitter van Leveranciersvereniging Biomeerwaardekip. De leveranciersvereniging heeft sinds de oprichting op 11 juli 2008 al de nodige stappen gemaakt in het verbeteren van de verwaarding van uitgelegde biologische leghennen. De oud-voorzitter omschrijft de nieuwe voorzitter als ondernemend en vooruitstrevend. "Wim kijkt verder dan de rand van zijn klompen. Ik wens hem veel succes", aldus Henk.

Henk kijkt met een goed gevoel terug op zijn vijf jaar durend voorzitterschap. "Het was een heel leerzame periode. Als legpluimveehouder heb je geen idee van hoe het in de retail allemaal werkt. Ik ben er de laatste jaren wel achter gekomen hoe lastig het is om een product in de winkelschappen te krijgen. Gelukkig begint het inmiddels goed te lopen." Het leukste aan het voorzitterschap vond Henk dat hij van alle facetten van de keten iets mee kreeg. "Als voorzitter van Biomeerwaardekip heb je onder meer te maken met de boeren, de slachterij en de handel. Dat maakt de functie erg veelzijdig."

De oud-voorzitter omschrijft de nieuwe voorzitter als ondernemend en vooruitstrevend. "Wim kijkt verder dan de rand van zijn klompen. Ik wens hem veel succes!"


Henk van den Brandhof (rechts) geeft het stokje over aan Wim Thomassen.

De nieuwe voorzitter Wim Thomassen runt legpluimveehouderij Thomassen Pater aan de Zandschulperweg in Overberg. Wim zat al in het bestuur van de leveranciersvereniging. "Tijdens de vergadering bleek dat de meerderheid van het bestuur het op prijs stelde als ik de nieuwe voorzitter zou worden." Wim ziet het als een mooie uitdaging en wil vooral de samenwerking binnen de bio-legpluimveehoudersector uitbreiden. "Ik zie bijvoorbeeld nog veel kansen in gezamenlijk in- en verkopen. En er zijn naast vleesproducten nog veel meer producten om in samen te werken."

Wim runt al sinds 2006 een biologisch pluimveehoudersbedrijf. "Het bedrijf van de buurman stond te koop en we wilden meerwaarde aan het land geven door er biologisch te gaan werken. Dit was een mooie uitdaging en gaandeweg wordt de bio-werkwijze eigenlijk steeds leuker."


Wim en Dikkie.

'Beursmanager'

Tegelijkertijd met Henk van den Brandhof heeft ook zijn vrouw Dikkie afscheid genomen. Zij leverde als 'beursmanager' altijd een grote bijdrage aan de stand op de jaarlijkse BioVak. "Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan. Het kippenwereldje is toch een beetje klein en de BioVak biedt de gelegenheid om onderling informatie uit te wisselen. Ook kon ik daar de producten die wij maken van het kippenvlees laten proeven", zo reageert Dikkie.

Voor meer informatie:

Henk van den Brandhof - [email protected] - 06 25010628
Wim Thomassen - [email protected] - 06 12631236

www.biomeerwaardekip.nl