FrieslandCampina rondt overname Zijerveld en Den Hollander af

Koninklijke FrieslandCampina rondt de overname van kaasspecialist Zijerveld en haar verpakkingseenheid Den Hollander Food succesvol af. Deze afronding volgt na goedkeuring van de overname door de Europese Commissie op 12 april 2013.

Zijerveld en Den Hollander worden onderdeel van FrieslandCampina Cheese, Butter & Milkpowder. Zijerveld biedt haar klanten naast een uitgebreid assortiment Hollandse en buitenlandse kazen ook op maat gesneden concepten. De onderneming beschikt ook over een eigen logistieke dienst. De kaasspecialist uit Bodegraven heeft circa 300 mensen in dienst en heeft eigen rijpingsopslaglocaties en verpakkings- en distributievestigingen. De onderneming telt drie commerciële divisies: 'Retail', 'Traditional & Out of Home' en 'International Markets'. Zijerveld blijft zelfstandig opereren en behoudt haar eigen identiteit.

Den Hollander Food, de verpakkingsunit van Zijerveld, is gevestigd in Lochem. De unit beschikt over dertien verpakkingslijnen waarvan drie voor geraspte kaas. Het accent ligt op voorgesneden kaas in verschillende hersluitbare verpakkingen. Het merendeel van de productie is bestemd voor grote Europese retailers en andere kaasproducenten. De verpakkingsunit telt bijna 140 medewerkers.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.