Duitse TV over biologische en intensieve veehouderij

"Megastallen zijn slecht", denken veel consumenten. "Biologisch gehouden dieren hebben een beter leven", zo is de gedachte. Maar klopt dat wel? De Duitse televisiezender West-Deutsche Rundfunk (WDR) zocht het uit en concludeerde: de verschillen tussen biologische en intensieve veehouderij zijn niet zo relevant, voor de diergezondheid is goed management op een boerenbedrijf het allerbelangrijkst.

Rondeel

Voor de uitzending filmde de WDR onder meer in de Rondeelstal, ontworpen door Wageningen UR binnen het project Houden van Hennen. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van de innovatieve kippenstal was het vinden een goede balans tussen de belangen van de kippen, de pluimveehouder en het milieu.

Bekijk de uitzending 'Massentierhaltung? Ja, bitte!' (Intensieve veehouderij? Ja, alsjeblieft!) van het WDR-programma 'Gegen den Strich'.


Zorgvuldige veehouderij

Wageningen UR spreekt van 'zorgvuldige veehouderij'. Daarbij worden de conventionele en biologische dierhouderij niet gezien als tegenpolen, maar als bedrijfssystemen die elkaar aanvullen en van elkaar leren. "Die diversiteit is de kracht van de veehouderijsector in Nederland", concludeerden deskundigen tijdens een groot symposium dat in februari 2013 in Wageningen werd gehouden. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.