Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De hamvraag blijft: Waarom?"

Bio-boerderij De Buitenman: 2 inbraken in één week

Tholen - Bij biologische boerderij De Buitenman in Lage Mierde is de afgelopen week twee keer ingebroken. Zondagmorgen 21 april ontdekten eigenaren Tom en Yvonne dat er zo'n 300 kilo aan hammen uit de koelcel gestolen was. En tot overmaat van ramp werden in de nacht van maandag op dinsdag ook nog eens de vrieskist met daarin onder meer biefstuk leeggehaald en twee snijmachines meegenomen. Tevens werd de kassa van de toonbank gegooid.

"We zijn erg geschrokken. Dit verwacht je natuurlijk niet", zo reageert Tom Romme. "De politie vermoedt dat het om dezelfde daders gaat. Het lijkt er op dat de dieven bij de eerste inbraak eens goed rondgekeken hebben en toen besloten hebben om nog een keer terug te komen." Tom neemt nu maatregelen, terwijl hij nooit verwacht had dat dit nodig zou zijn. In het weekend is een alarmsysteem geïnstalleerd. "Je bent je onschuld kwijt en de hamvraag blijft: Waarom?"



Boerderij De Buitenman verwerkt alle producten zelf. Ze worden gebruikt in gerechten die in de herberg op het terrein geserveerd worden. Ook zijn de producten in de boerderijwinkel te koop. "De varkens groeien hier op, we slachten ze zelf en produceren daar onder meer gedroogde hammen van."

Voor meer informatie:

Tom Romme
Landhoeve Herberg Buitenman
Buitenman 2
5094 EJ Lage Mierde
013 5091336
info@debuitenman.nl
www.debuitenman.nl