Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Twee dode lammeren, bio-boer zelf naar het ziekenhuis

Duitse teler besmet biologisch bedrijf van zijn buurman

Een teler uit het Duitse Rosbach bespoot dinsdag 16 april zijn veld met Canola met een combinatie van twee chemische gewasbeschermingsmiddelen en veroorzaakte daardoor een grote politie-actie. Volgens de autoriteiten werd een aangrenzende biologische boerderij waarschijnlijk besmet als gevolg van ongunstige windcondities.

De biologische boer merkte het spuiten op nadat twee van zijn lammeren gestorven waren en andere dieren aan het hoesten waren. De biologische boer probeerde vervolgens zijn schapen en geiten met water te wassen. Daardoor werd hij zelf ook misselijk en moest de bio-boer uiteindelijk vanwege misselijkheid, ademhalings- en oogproblemen naar het ziekenhuis in Offenbach vervoerd worden. In de loop van de nacht werd hij alweer ontslagen uit het ziekenhuis. Twee bij de zaak betrokken politieagenten klaagden ook over ademhalingsproblemen en geïrriteerde ogen.


Reacties

Volgens een medewerker van het Giftinformationszentrums voor de staten Rheinland-Pfalz en Hessen is het zeer zeldzaam dat diverse mensen klagen na het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen. "Daarom is het voor ons duidelijk dat de middelen onjuist gebruikt zijn."De secretaris-generaal van de landbouwvereniging in Hessen, Peter Voss-Fels is dit een onverklaarbaar incident. "Er is geen vergelijkbare zaak bekend. "Bij het inzetten van dit soort chemische middelen is het essentieel om de regels in acht te nemen."

Klik hier
voor een video over het incident.

Bron: Höxter Blatt
Publicatiedatum: