Vandaag (donderdag 18 april 2013) vindt de eerste Nederlandse Dag van de Slager plaats. De Dag van de Slager is in het leven geroepen om de Nederlandse consument (hernieuwd) kennis te laten maken met de slagerij. Het thema van de dag is de 'Kunst van de Slager'. Want wat de slager creëert, is kunst. Voor dag en dauw staat de slager op om een prachtig stuk vlees, heerlijke vleeswaren of makkelijke maaltijden te creëren. Het ambachtelijke slagersvakmanschap zorgt ervoor dat honderdduizenden mensen dagelijks kunnen genieten van het beste dat de slager biedt. Het ambachtelijke vakmanschap van de slager is anno 2013 ook een modern beroep dat duizenden mensen een mooie toekomst biedt.
De slager in Nederland is een vakkundig ambachtsman waar je terecht kunt voor kwalitatief goed vlees, vleeswaren, eigengemaakte maaltijden of zelfs voor de verzorging van complete buffetten. Er komt heel wat bij kijken voordat een stukje vlees op jouw bord ligt. Tijdens de Dag van de Slager ben je van harte welkom om bij de slager in jouw buurt een kijkje te nemen in zijn atelier.
Op 18 april bieden alle deelnemende slagers iedereen een kijkje in zijn/haar atelier. Elke slager bedenkt zijn eigen programma aan activiteiten.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-12 Vlaamse bio-boer verkoopt vleespakketten van eigen Hereford-runderen
- 2022-08-10 Landbouwministerie VS voert biologische dierenwelzijnsnormen opnieuw in nadat Trumps regering die schrapte
- 2022-08-10 Bioboer John Reimert wint Mooiste Modderpoel-verkiezing 2022
- 2022-08-08 Is biologisch vlees echt lekkerder?
- 2022-07-18 Twee biologische boeren in de race voor Mooiste Modderpoelverkiezing 2022
- 2022-07-13 Bio-pastasaus met verse venkelworst gaat internationaal
- 2022-07-08 Onderzoek: '80% van het vlees, bloed en melk van koeien en varkens bevat plastic'
- 2022-07-08 Boer Bas verzamelt financiering voor nieuwe stal via crowdfunding
- 2022-07-04 Afrikaanse varkenspest komt steeds dichterbij
- 2022-07-01 "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- 2022-06-29 Odin zet vol in op hanenvlees
- 2022-06-28 Past het dier nog op ons bord?
- 2022-06-23 Brede belangstelling voor open dag Exterkate Biologische Varkenshouderij
- 2022-06-16 Iedereen aan de krekels en meelwormen
- 2022-06-14 Biologische boeren met Jersey koeien gezocht
- 2022-06-13 Vlaamse minister op bezoek bij BioVar.be
- 2022-06-13 De Groene Weg viert haar 40-jarig jubileum
- 2022-06-03 Natuurlijk gedrag stimuleren in alternatieve huisvesting bevordert welzijn varkens
- 2022-06-03 Biologische salami en gekookte en gerookte ham gepresenteerd tijdens PLMA
- 2022-05-30 Uitbraak Afrikaanse Varkenspest bij biologisch varkensbedrijf in Baden-Württemberg