Amsterdam ziet af van 150.000 ballonnen bij Koningsvaart

Burgemeester Van der Laan heeft besloten om de Koningsvaart niet te eindigen met het oplaten van 150.000 ballonnen. Er was nadrukkelijk gekozen voor milieuvriendelijke ballonnen, maar de burgemeester wil hiermee tegemoet komen aan de zorgen die bij veel mensen leven over de gevolgen voor de natuur.

Amsterdam heeft besloten om aan het einde van de Koningsvaart geen 150.000 ballonnen op te laten. Eerder was het voornemen hiertoe bekend gemaakt in een brief aan de gemeenteraad van Amsterdam. Bij de keuze om de Koningsvaart te beëindigen met het oplaten van ballonnen was rekening gehouden met de gevolgen voor het milieu. Zo was bewust gekozen voor een ballon die 100% biologisch afbreekbaar is en zouden er geen touwtjes of metaal aan de ballonnen bevestigd worden.

In reactie hierop kwamen veel zorgen naar boven over de gevolgen voor het milieu, in het bijzonder voor dieren die restanten van de ballonnen kunnen opeten. Veel mensen hebben hun zorgen geuit via internet en social media en de burgemeester e-mails gestuurd. Deze neemt de burgemeester serieus.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.