Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vitaal bodemleven zorgt voor een gezond gewas

Door uw perceel aan te vullen met kalk, kali en zwavel zorgt u voor een vitaal bodemleven. De basis voor een gezond gewas. Een vitaal bodemleven maakt dat voedingsstoffen vrij komen voor de grasgroei. U kunt het bodemleven stimuleren door een gerichte bemesting. Voor het bodemleven is de zuurtegraad van belang. Met het strooien van kalk verhoogt u de pH.

Kali afvoer groter dan aanvoer

De afvoer van kali door het gewas is over het algemeen groter dan de aanvoer in de organische mest. Met name klaver kan behoefte hebben aan kali. Hiervoor zijn verschillende hulpmeststoffen beschikbaar, denk aan Kaliumsulfaat, Patentkali of NaKaMag. Een kalitekort kan ook doorwerken in het rantsoen. Was het kaligehalte in uw ruwvoer afgelopen jaar te laag? Dan kan uw vee ook een tekort aan kali hebben.


Zwavel essentieel voor grasgroei

Zwavel is essentieel voor de bouw van eiwitten en daarmee voor de groei van uw gras. Ook is zwavel een bouwsteen voor de eiwitvoorziening in uw melkeiwit. Als de mineralisatie vroeg in het voorjaar nog onvoldoende op gang is kan er een zwaveltekort optreden. Het strooien van Kaliumsulfaat kan hier een oplossing bieden.

Vraag uw Agrifirm-specialist naar de mogelijkheden voor uw biologische grasland. Ook kunt u bellen met de afdeling Biologisch: 088 4881013.
Publicatiedatum: