Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natuur & Milieu deelt 2 miljoen vleesvervangers uit

In de maanden april en juni zal Natuur & Milieu maar liefst 2 miljoen vleesvervangers gratis uitdelen, mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Nooit eerder is zo'n grote uitdeelactie van vleesvervangers in Nederland vertoond. De actie is een initiatief van Natuur & Milieu in samenwerking met Jumbo supermarkten en de producenten van vleesvervangers Vivera en de Vegetarische Slager.

Iedereen die bij Jumbo een product van de slagerijafdeling koopt, krijgt er een gratis vleesvervanger bij. Op 10 april start de eerste uitdeelweek, 24 april de tweede en 29 mei start de laatste uitdeelweek. De exacte actievoorwaarden zijn hier terug te vinden. Daarnaast zullen er nog allerlei acties en leuke activiteiten plaatsvinden in deze periode, houd de berichtgeving hiervoor goed in de gaten.Met deze actie richten de initiatiefnemers zich op de grote groep flexitariërs. Maar liefst 86% van de Nederlanders is al flexitariër, en eet dus één of meerdere dagen per week zonder vlees. Sommigen zijn flexitariër zonder het te beseffen, maar voor steeds meer mensen is het een bewuste keuze. Als alle Nederlanders 2 dagen per week kiezen voor een plantaardig alternatief voor vlees, dan zou dat per jaar de CO2-uitstoot van 570.000 personenauto's schelen.

Minderen met vlees is beter voor het milieu, maar ook is het een gezonde keuze die gunstig is voor dierenwelzijn èn een eerlijke verdeling van het voedsel in de wereld. Het is bovendien lekker en leuk om te variëren en te experimenteren met uw maaltijd. Genoeg redenen dus om de flexitariërs van Nederland te laten proeven hoe lekker de vleesvervangers tegenwoordig zijn.

Met het uitdelen van gratis vleesvervangers wil Natuur & Milieu flexitariërs graag een handje helpen in hun zoektocht naar alternatieven voor vlees. Naast de uitdeelactie is er ook een aparte flexitariërwebsite, vol met lekkere recepten, tips, achtergrondinformatie en interessante nieuwtjes. Ook toeren de organisatoren langs evenementen met het eetfeestje op wielen - de Mobiele Flexitaria - om bezoekers te laten proeven hoe lekker een vleesloze maaltijd kan zijn.

Benieuwd geworden? Meer informatie vindt u op www.flexitarier.nl.
Publicatiedatum: