Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Miriam van Bree: "We gaan vrolijk het jubileumjaar in"

Adopteer een Kip bestaat tien jaar

Tholen - Adopteer een Kip bestaat dit jaar 10 jaar. Sinds de oprichting in 2003 is het aantal biologische legkippen in Nederland verzevenvoudigd, van ongeveer 300.000 in 2003 naar circa 2,1 miljoen in 2013. Er doen op dit moment al ongeveer 12.000 mensen mee aan Adopteer een Kip. Miriam van Bree, projectleider bij Bionext, geeft aan dat het aantal adopties minder snel toeneemt dan in de beginjaren. "Het vinden van nieuwe adoptanten is steeds lastiger, daarom benaderen we regelmatig nieuwe doelgroepen. Hiervoor zullen we dit jaar ook radiospotjes gaan inzetten."

Deelnemers aan Adopteer een Kip zorgen ervoor dat een kip een dierwaardig leven krijgt op een biologische pluimveehouderij. Als dank voor hun bijdrage kunnen zij elke maand een doosje kakelverse biologische eieren ophalen bij een deelnemende winkel in de buurt. Miriam vertelt dat een deel van de opbrengst van de kipadopties ingezet wordt voor projecten waar de gehele pluimveehouderij baat bij heeft. "Zo participeren we bijvoorbeeld in aparte projecten, zoals Bomen voor Buitenkippen. Dit project toont geïnteresseerden op welke manier een aantrekkelijke uitloop kan worden geboden aan de kippen."In dit jubileumjaar zoekt Adopteer een Kip ook samenwerking met partners. "We hebben een hele mooie partner gevonden. Daarover zal binnenkort meer bekend worden. En andere partijen die zich aan het jubileumjaar van Adopteer een Kip willen verbinden zijn zeker welkom."

Lekker naar de Boer

Tijdens Lekker naar de Boer, dit jaar op 22 en 23 juni, zullen de biologische legpluimveehouders extra aandacht krijgen. Zo opent De Lankerenhof in Voorthuizen haar deuren voor alle deelnemers aan Adopteer een Kip. "De bio-pluimveehouders zijn zo trots op hun bedrijf en bieden geïnteresseerden daarom graag de mogelijkheid om een rustig op het bedrijf te komen kijken. Het is ook heel belangrijk voor consumenten om te zien hoe het in zijn werk gaat. Het geeft een extra dimensie wanneer zij dit zelf kunnen zien."


Extra controle

Miriam is blij dat Skal Biocontrole onlangs extra controles heeft uitgevoerd op Nederlandse biologische eieren. "Alle onderzochte eieren waren daadwerkelijk biologisch. Het vertrouwen van de consument wordt dus niet beschaamd en we gaan dus vrolijk het jubileumjaar in." In september is de speciale actiemaand van Adopteer een Kip. Wat er dan gebeurt, blijft nog een verrassing.

Voor meer informatie:

Miriam van Bree, 030 2339980, www.adopteereenkip.nl