Glutenvrije productielocatie op molen 'Hoop doet Leven' succesvol in gebruik genomen

Hermus Made bv verwacht verder te groeien in 2013

Tholen - Zo tegen het einde van het jaar kijkt René Lips van Hermus Made bv tevreden terug, en vol verwachting vooruit naar het nieuwe jaar. Vanaf 1 januari belevert hij een aantal grote nieuwe klanten in Nederland en België, en zijn bestaande klanten zetten steeds meer bij hem om. "We verwachten 15-20 % te gaan groeien. Ik kan wel zeggen dat dit komt door de kwaliteit van ons meel. Dat verkoopt zichzelf."


Op alleen al hun mechanische molen draaide Hermus Made bv het afgelopen jaar zo'n vierduizend ton graan per jaar tot honderd procent biologische meel.

De maalderij in het Brabantse Made mocht in het afgelopen jaren een aantal relaties een proeflevering bezorgen. "Onze meelsoorten zijn goed bevallen en dat heeft er voor gezorgd dat wij vanaf 1 januari een aantal nieuwe klanten mogen beleveren. Met een bestaande klant van ons, een distributeur in biologische producten, gaan we steeds meer doen. Daarin zien we een mooie samenwerking ontwikkelen. Dat verstevigt onze positie in de markt en maakt dat ik verwacht dat we nog meer gaan groeien in het komende jaar."

Schaalvergroting

De positieve groeiverwachting wordt ook gevoed door ontwikkelingen op de Vlaamse markt en de mogelijkheid voor Hermus Made bv om de productie op te schalen. "We hebben er vanaf 1 januari ook een grote klant in België bij. We gaan voor hen Teff malen op onze glutenvrije productielocatie in Made." De locatie waar René op doelt is de oude molen 'Hoop doet leven' in hartje Made. Eerder sprak René in een interview met Biojournaal al de verwachting uit dat zijn productie met de ingebruikname van de molen flink zou gaan groeien. "Die verwachting is uitgekomen. Vanaf medio oktober is de molen in gebruik. We hebben eerst met succes een aantal proeven gedraaid en de molen is nu klaar voor productie. We hebben het de afgelopen weken echter op de andere locatie zo druk gehad, dat we vanaf 1 januari pas echt gaan beginnen met productie op de molen. Dat zal dus onder andere glutenvrije Teff zijn voor onze klant in België."Oliebollenmix

Met de feestdagen in het vooruitzicht heeft René nog een tip: "Wie dit jaar lekkere oliebollen wil bakken moet echt even de oliebollenmix van Joep proberen. Daar maak je de lekkerste oliebollen mee." Het succes dat René en zijn zoon Joep hebben met Hermus Made bv gunnen ze ook aan anderen: "We wensen de lezers van Biojournaal alvast een hele fijne Kerst toe en een voorspoedig 2013."

Meer informatie:
Hermus Made bv/Joep's Biomix
René Lips
info@hermus-made.nl
www.hermus-made.nl
www.joepsbiomix.nlPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven