Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Men kan hier zelf flessen komen vullen"

Stoere melk krijgt steeds meer voet aan de grond

Tholen - Er is nu een speciale website online die gewijd is aan de stoere melk van de biologische waterbuffels van De Stoerderij. "Het gaat om echt rauwe melk die alleen rechtstreeks vanaf de boerderij verkrijgbaar is", vertelt Arjan Swinkels van De Stoerderij. "Ik biedt mensen via deze website de rauwe melk aan, recht uit de buffel. Men kan hier zelf flessen komen vullen."



Arjan geeft aan dat vooral Turkse mensen gek blijken te zijn op buffelmelk. "Dit past in de cultuur. Velen geven aan dat hun oma bijvoorbeeld altijd yoghurt maakten van buffelmelk. Zij zijn blij dat ze nu ook in de buurt terecht kunnen voor deze melk. Sommigen komen zelfs vijftig liter tegelijk halen, dan gaat de melk de hele familie door."



Er wordt ook al waterbuffelmelk gebruikt om ijs te maken. "Dat loopt ook heel goed en voor dit product heb ik ook minder melk nodig. Dat is mooi meegenomen aangezien ik niet heel veel melk heb." Volgens Arjan zijn veel mensen nog niet bekend met waterbuffelmelk. "Onbekend maakt vaak ook onbemind. Dat vind ik vreemd, het is namelijk lekkerder en voedzamer dan de waterige koemelk."

Voor meer informatie:

Arjan Swinkels
De Stoerderij
De Koppele 617
5632 LS Eindhoven
06 13947995
[email protected]
www.stoeremelk.nl