Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spenderen het meest aan vlees en vis

Huishoudens besteden steeds kleiner deel van budget aan voeding

Het ene huishouden heeft meer te besteden dan het andere. Toch geven de huishoudens in de verschillende inkomensgroepen naar verhouding ongeveer evenveel uit aan eten. Dit komt vooral doordat de huishoudens in de hogere inkomensgroepen doorgaans groter zijn dan in de laagste inkomensgroep. Dit staat in Smakelijk weten, een uitgave van CBS. Hierin passeren talloze cijfers over voeding en gezondheid de revue.

Meest uitgeven aan vlees en vis

Hoewel we een steeds kleiner deel van het budget aan voeding besteden, zijn we wel meer en ook gevarieerder gaan eten. Als we de verdeling van de historische arbeidersbudgetten naar de voedselcategorie├źn vergelijken met de meest recente, is het meest duidelijke patroon wel de daling van het aandeel van brood en aardappelen en het stijgende aandeel van dierlijke producten zoals vlees, vis en zuivel.Tegenwoordig gaat het grootste deel van het voedingsbudget op aan vlees en vis. Rond de 26 cent van iedere aan voeding uitgegeven euro wordt daaraan gespendeerd. Brood, en granen tellen voor 21 procent mee. Daarna komen de uitgaven voor aardappelen, groente en fruit (19 procent) en zuivel (14 procent). Ongeveer 10 procent van het voedingsbudget wordt besteed aan specerijen, sauzen en kant-en-klaarmaaltijden.

Klik hier om Smakelijk weten door te nemen.

Bron: Smakelijk weten, CBS
Publicatiedatum: