Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VDH Concept presenteert kleinste biobased aardappelzakje ter wereld

Tholen - Tijdens Interpom Primeurs stond VDH Concept dit jaar met iets unieks. Het kleinste bedrukte biobased aardappelzakje ter wereld. Dit zakje bestaat grotendeels uit suikerriet, een hernieuwbare grondstof. Met een gloednieuwe stand nam VDH Concept dit jaar voor de tweede keer deel aan de aardappelbeurs en bezoekers werden getrokken naar het kleine aardappelzakje, dat overigens maar een éénmalige productie is. Jan Lode Van den Heuvel stond samen met zijn vrouw Ingrid en werkneemster Iris van Camp op de beurs.


Iris van Camp, Jan Lode en Ingrid Van den Heuvel

"Wat we hier introduceren en presenteren, is de nieuwe verpakkingsfolie", vertelt Jan. "De JBreeze biobased packaging film is verpakkingsfolie, geproduceerd uit 60 tot 85% hernieuwbare grondstoffen. Biobased grondstoffen zijn gemaakt uit planten en planten zijn hernieuwbaar, wat aardolie niet is. In de verpakking zelf is geen verschil te zien met een 'gewone' plastic verpakking die gemaakt is uit aardolie. De nieuwe verpakking is 10 tot 15% duurder, maar ik verwacht dat dit verschil in de toekomst kleiner zal worden, gezien de prijs van suikerriet stabiel is.""Een ander belangrijk voordeel van deze nieuwe verpakkingsfolie is het feit dat deze uit een hernieuwbare bron komt en daardoor 100% recyclebaar is. Daarnaast beschermen we het klimaat door minder CO2-uitstoot bij de productie. De folie is heel sterk en heeft een uitstekende printkwaliteit. Daarnaast is deze gecertificeerd met de nodige Bio-based Europese certificaten. Kortom, het verschil tussen conventioneel en biobased is niet zichtbaar in het uiterlijk van de folie, maar het is een veel 'groenere' en meer duurzame oplossing."Voor meer informatie:

Jan Lode van den Heuvel
VDH Concept bvba
Nerviërslei 15
2900 Schoten - België
T: +32 36850633
F: +32 36457581
www.vdhconcept.com
sales@vdhconcept.com

Auteur: Gertrude Snoei
Publicatiedatum: