Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sinterklaas doet een waardevolle ontdekking…

Nog een paar dagen te gaan en dan is Sinterklaas weer jarig. Samen met veel Pieten is hij hard bezig met de voorbereidingen. Maar ook de Sint gaat met de tijd mee en doet een waardevolle ontdekking: Duurzaam December (non-profit initiatief).

Hier vindt hij tips en inspiratie voor duurzame cadeaus. En wat zijn er al veel leuke duurzame tips en initiatieven te vinden op www.duurzaamdecember.org. Dat is een goede zaak. Want wie zit er tegenwoordig nog te wachten op niet-duurzame cadeaus die binnen een paar weken kapot gaan? En wie kan er nog genieten van een niet-fairtrade chocoladeletter?Ook spullen die je niet meer gebruikt, kunnen prima een tweede leven krijgen bij een ander en dat scheelt Sinterklaas bovendien in de portemonnee. Sinterklaas raakt meer en meer overtuigd van dit non-profit initiatief.

Bovendien ziet hij dat al ruim 450 mensen duurzame cadeaus op hun verlanglijstje hebben geplaatst. De deelnemers aan Duurzaam December vragen of geven zelf een duurzaam cadeau, kopen fairtrade chocoladeletters, eten biologisch of zelfs geen vlees tijdens de kerstdagen, of doen dat allemaal. Mooi, lekker, leuk en duurzaam gaan wel degelijk samen en het hoeft niet moeilijk of duur te zijn.

Jort Kelder en Duurzaam December

Duurzaam December heeft al ruim 450 mensen bereid gevonden om de uitdaging aan te gaan. Eén van de deelnemers is Jort Kelder. Hij vindt Duurzaam December een mooi initiatief en vertelt dit ook op de website.

Duurzaam December bestaat uit een enthousiaste groep van zes vrijwilligers die, in samenwerking met Stichting Verbeter de Wereld, dit project tot stand heeft gebracht. Deze stichting ondersteunt het project aan de hand van een uitdagend coaching traject. Duurzaam December heeft als missie: zorgen voor duurzame gedragsverandering door grotere verbondenheid te creëren met wat je consumeert. Oftewel: weet wat je koopt, eet, drinkt, draagt en gebruikt. Het doel dat het initiatief heeft gesteld is: meer dan 1500 mensen doen hun decemberinkopen bewust duurzaam.

Aanmelden voor Duurzaam December kan via deze link. Voor meer informatie: www.duurzaamdecember.org.
Publicatiedatum: