Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Varkens van boer Overesch ingezet voor natuurbeheer

Natuurmonumenten heeft in het Rechterense Veld bij Dalfsen varkens ingezet voor natuurbeheer. De varkens moeten de grond omwoelen, zodat ongekiemde zaden daglicht krijgen en er weer bomen in het gebied gaan groeien.

Het gebied is de laatste tijd compleet overwoekerd geraakt door gras, waardoor zaden van bomen niet ontkiemen. De tien varkens die in het natuurgebied zijn ingezet, komen van de plaatselijke ecologische boerderij van boer Overesch. Die had weinig bedenktijd nodig, om in te stemmen met het plan. Zelf hoopt hij dat de verkoopprijs van het vlees van de varkens een stuk hoger ligt. Hij gaat in onderhandeling met exclusieve restaurants, om te kijken of die het vlees op de kaart willen zetten. De eerste beesten worden half december geslacht. Het project op het Rechterense Veld wordt zeker doorgezet met andere varkens van Overesch.



Bron: RTV Oost
Publicatiedatum: