Melkboeren voeren actie tegen lage melkprijzen: in colonne naar Brussel

Europese melkveehouders voeren vandaag en morgen actie in Brussel tegen de lage melkprijzen. De actievoerders gaan vanochtend, in colonne, per tractor en in bussen naar Brussel. Er wordt gewaarschuwd voor zware verkeersoverlast in de Belgische stad.

De boeren uit onder meer Duitsland, Frankrijk en Nederland zijn bang dat ze door de Europese bezuinigingen minder subsidies krijgen. Ze stellen dat het water hen nu al aan de lippen staat.

Duitse boeren rijden via Limburg naar Brussel. Tientallen tractoren rijden stapvoets op de snelwegen A73 en A2, waardoor files zijn ontstaan. Rond het middaguur worden zo'n duizend boeren in Brussel verwacht.

Verkeerscentrum

Het Vlaamse verkeerscentrum raadt mensen die naar Brussel moeten aan om daar al voor tien uur vanochtend te komen. In de uren daarna wordt veel vertraging verwacht op de lokale wegen rondom Brussel.

Bron: NOS Nieuws


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.