Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brandenburgse bio-boeren klagen over gebrek aan steun

Biologische boeren in Brandenburg klagen over het feit dat er ondanks de sterke vraag vanuit de regio Berlijn weinig ondersteuning is vanuit de overheid. Brandenburg is de enige staat waar de omschakeling naar biologische landbouw niet gestimuleerd wordt. Dat zei Michael Wimmer, die leiding geeft aan het Fördergemeinschaft ökologischer Landbau, op woensdag tijdens een bijeenkomst in Angermünde (Uckermarkt). Daar hadden zich 150 bio-boeren verzameld voor een overleg.

Matthias Platzeck van SPD maakte duidelijk dat er de komende jaren steeds minder geld beschikbaar zal zijn. En hij verwacht ook dat er de komende jaren minder EU-gelden vrijgemaakt zullen worden voor de stimulering van de bio-landbouw. Hij is zich echter wel bewust van het feit dat er economische steun nodig is om de biologische landbouwoppervlakte verder uit te breiden.

In Brandenburg is het afgelopen jaar de omschakelingspremie verlaagd naar 150 euro per hectare. Dit is om kostentechnische redenen gebeurd.

Publicatiedatum: