Universität Hohenheim teelt zoetere bio-broccoli voor kinderen

Biologische broccoli is niet alleen gezond, maar kan ook voor kinderen bijzonder goed smaken. Onderzoekers van de Universit├Ąt Hohenheim hebben namelijk een oplossing gevonden. "Wij hebben onder andere traditionele broccolirassen geteeld die zoeter van smaak zijn", zo licht projectmanager Stefanie Wolf toe in Bild. Deze broccoli zou beter moeten smaken voor kinderen.

De projectgroep had biologische broccolisoorten geteeld en de groenten op smaak en inhoudsstoffen getest. De studenten hielden zich daarnaast onder andere bezig met de verdere ontwikkeling van een methode waarmee men er achter kan komen hoe gezond de broccoli werkelijk is. Met een speciale sensor kunnen onderzoekers bijvoorbeeld al op de akker vaststellen hoe veel kankervoorkomende stoffen de groente bevat.
 
De resultaten van de onderzoeken wil Wolf nu aan telers doorgeven. De testeters tijdens de proeverij van afgelopen vrijdag: gourmetkok Frank Oehler en vijf kinderen, waren nu al tevreden met de resultaten.

Bron: Bild.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.